Kom förberedd till Industridagen

Här finns material att ta del av!

Nationellt industrifokus

Utmaningarna är många. Sveriges viktigaste konkurrentländer vässar nu sin industriella kapacitet och bygger sin framtida förmåga för en starkare närvaro på globala marknader. Mycket står på spel och behovet av resoluta åtgärder är stort. Det finns hopp om att industrin och politiken tillsammans kan hitta lösningar framåt men det brådskar, politiken behöver agera nu. Läs Industrirådets inspel till regeringens industristrategi här.

Hur ser behovet av kompetens ut i industrin? Vad innebär digitalisering och klimatomställning för industrins kompetensbehov? På uppdrag av Industrirådet har Demoskop kartlagt och det finns intresssanta nedbrytningar att ta del av i deras rapport.

Fokus Västsverige

Västsverige har alla förutsättningar att stärka sin konkurrenskraft samtidigt med den gröna omställningen, men det krävs tydliga prioriteringar av statliga satsningar utifrån var de gör mest nytta för omställningen i hela landet. Läs rapporten Så lyfter Västsverige svensk omställning och konkurrenskraft.

Västsverige är en industriell motor för Sverige. Därför behövs en stärkt dialog om nätutbyggnad för ökad elektrifiering i Västra Götaland för att klara utmaningen. Läs ACCELs rapport om framtidens elförsörjning i Västra Götaland.

Arrangör
Samarbetspartners
Volvo
Har du Frågor?